Het idee is simpel. Neem een velomobiel. Monteer elektrische ondersteuning en voilá, een gezond en bruikbaar alternatief voor m'n auto op 2 x 50 km woon-werk verkeer. Met het vermogen van een halve stofzuiger, een gezonde dosis beweging en buitenlucht, een gangetje van zo'n 45 km per uur en als bonus een slinkende buik....;-) het leek me wel wat. Welkom op m'n blog over de weerbarstige start als prototype, over ouderwetse regelgeving, en de lol van comfortabel woon-werk verkeer fietsen als erg bruikbaar alternatief voor m'n auto...

zondag 28 augustus 2011

Back in Business

Het is even stil geweest op m'n blog. Vóór de vakantie heb ik de e-Sunrider bij Alligt in Dronten ingeleverd. De achterwiel-periekelen werden daar opgelost. Inmiddels ben ik weer 2 weken aan het "fietsen" en ik moet zeggen, het wordt steeds leuker. Er staat nu 850 km op de teller.

Leo Visscher van Alligt heeft het achterwiel voorzien van drie dikke aluminium "spaken" die in de velg geschroefd zijn. Het idee is dat deze "spaken" de aandrijf-krachten voor hun rekening nemen. In eerste instantie ligt kruislings spaken meer voor de hand, maar de ruimte tussen motor en velg is daar volgens Leo te klein voor. Resulteert in een te grote hoek van de spaken t.o.v. de velg. Tot nu toe werkt de oplossing van Leo goed.Zoals gezegd, het bevalt steeds beter. Het ochtend-riueel gaat al wat vlotter, sturen met de stuurknuppels begint te wennen, ik leer de route kennen, dat soort dingetjes. En wat een genot, na het opstaan 's morgens ga je weer lekker liggen, zie je de zon opkomen, ruik je de ochtend, echt wat ik gehoopt had. Ben benieuwd hoe dat blijft bevallen als het donkerder wordt.

Ik ben inmiddels teruggekomen op m'n eerste idee over fiets-kleding. Aanvankelijk dacht ik om in gewone kleren te fietsen, met veel ondersteuning 's morgens en daardoor onbezweet aankomen op m'n werk. Maar dat is saai... gewoon veel leuker om flink mee te trappen! Dus ik trek nu 's morgens fietskleding aan en verkleedt me na aankomst. Dat kost wel wat extra tijd maar ondertussen start de computer/netwerk op dus dat scheelt weer...

De rij-tijd is goed te doen. Enkele reis woon-werk op de teller van de Sunrider is 44.5 km. Van deur tot deur gaar dat in 1 uur 10 min, vaak nog wat minder. Kruis-snelheid ongeveer 45 - 47 km/h, gemiddeld zo'n 38 km/h. Ik rij een route met parallel wegen langs een provinciale weg, die lenen zich goed voor deze snelheid. Lange stukken zijn goed overzichtelijk, weinig verkeer. Tot nu toe althans, want het is nog zomervakantie voor de scholen hier. Over een week gaat dat veranderen, veel scholieren maken ook gebruik van de parallelwegen, daar zal ik nog wel wat over te melden hebben vrees ik...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten